www.goudenzilverweging.nl Goud- en zilverweging

Andere objecten

Nederlandse gewichten van brons en messing

NEDERLANDSE GEWICHTEN VAN BRONS EN MESSING

Een nieuw boek over Nederlandse gewichten.

Het standaardwerk 2000 jaar gewichten in de Nederlanden werd in 1980 uitgegeven.
Ruim veertig (!) jaar later kwam er medio januari 2021 eindelijk weer een nieuw boek over Nederlandse gewichten uit met de titel: Nederlandse gewichten van brons en messing. (ISBN/EAN 9789090336961). Inmiddels is op 1 mei 2023 de derde druk verschenen.

Dit 447 pagina’s omvattende boek bevat talloze beschrijvingen en meer dan 800 foto’s van nieuw ontdekte handelsgewichten en gewichten voor fijne weging die waar mogelijk in historisch perspectief worden geplaatst.

Het boek heeft een harde gelamineerde kaft en een platte rug.

Om topkwaliteit en een lange levensduur te waarborgen is het boek genaaid zodat het op iedere pagina die je open slaat ook open blijft liggen. 

Het boek is bovendien voorzien van twee leeslinten.

Meer informatie over dit boek is te vinden op de getoonde foto’s.

Dit fraai uitgevoerde en bijzondere boek kan worden besteld voor € 85,00 exclusief de verzendkosten.
Bestellen kan via een email naar info@oudegewichtjes.nl of tielemanpaas@planet.nl
Een WhatsApp sturen naar +31 (0)652480947 / +31 (0)623702650 kan ook.

Als vervolgens de betaling voor dit fraai uitgevoerde en bijzondere boek à € 85,00 plus de verzendkosten à € 7,65 is overgemaakt naar bankrekening NL26RABO 039 33 62 329. t.n.v. G.J. Warburg o.v.v. boek sturen wij het boek goed verpakt aan u op.

Graag tonen wij, auteurs van dit boek, u een aantal reacties van lezers die wij via onze websites (en soms privé) mochten ontvangen.
* Ben zeer blij met dit bijzonder mooie boek.
Dit boek is dik zijn geld waard, zo mooi alles uiteen gezet en gefotografeerd.
* Ik ben een kleine verzamelaar en heb niet veel gewichten. Maar toen jullie boek uitkwam in januari 2021 heb ik dat gelijk aangeschaft. Ik heb ontzettend veel geleerd van het uitgegeven werk. Daardoor heb ik al enkele leuke aankopen kunnen doen, die zonder dit boek niet mogelijk waren daar ik de kennis niet had.
* Het boek al meermaals goed doorbladerd. Super! Prachtige foto’s. Het volledig lezen zal in kleine beurtjes zijn…
* Nog de complimenten met het fraaie boek.
* Het boek is iets om van te genieten, dat heb ik na het helemaal te hebben door gelezen ook gedaan. Het leest vlot en gemakkelijk, dat is een pree. Jullie bleven duidelijk bij het dan betreffende onderwerp. Hele duidelijke en verhelderende foto’s. Wat waren de gewichten die daarvoor in aanmerking komen mooi gepoetst. De gegevens over balansen vond ik ook verhelderend. Mijn kennis betreffende de specifieke gewichten in de 2e helft van het boek is daarover ook verhelderend geweest, daar wist ik oppervlakkig iets van, maar nu iets meer en ik kan het nu zo nodig weer opzoeken. Dit boek komt zeker bij het determineren van de omschreven gewichten en dergelijke goed tot z’n recht. Ik heb diepe bewondering voor jullie kennis, daar neem ik mijn eenvoudige pet voor af. Heel hartelijk bedankt voor alle mededelingen en verzamelde kennis.
* Heb het boek ontvangen. Letterlijk een dijk van 'n boek!! Heerlijk om in te verdwalen merk ik al! Ze zullen van mij geen last meer hebben.
* Een goede kennis die reisapotheken e.d. verzamelt liet ik het boek zien. Toen hij het zag zei hij: wat een prachtig boek, wat kostte het ook alweer? Vervolgens kocht hij het.
* Wat een mooi boek! Om trots op te zijn, maar dat zal ook wel echt zo zijn? 40 jaar na het vorige boek en dan nu jullie boek. Echt prachtig! Proficiat met dit mooie resultaat na jarenlang eraan werken!
* Zeer mooi en uitgebreid boek c.q. documentatie met mooie foto's. Een mooi naslagwerk.
* Tijdens de Corona-periode: Veel dank voor het opsturen van het boek. Wanneer wij weer naar het museum mogen komen, zullen wij uw boek nauwgezet bekijken.
* Mijn complimenten met het door jullie gecomponeerde boek.
* Het is inderdaad een fantastisch boek geworden! Zit een verschrikkelijke hoeveelheid werk in en ik kan me voorstellen dat je nu even niets (nou ja, bijna niets) gaat doen om even bij te komen. Heb steeds de neiging om er in te bladeren en dan de bij de foto’s behorende info op te nemen. Ik heb nu maar besloten het boek te gaan “lezen” van begin tot het eind. Wel een hele pil maar met het onderwerp en de vele afbeeldingen een plezierige aangelegenheid.
* Complimenten voor jullie boek. Ik ben momenteel druk met het lezen ervan en hoop oprecht dat het een succes wordt binnen maar ook buiten onze vereniging, want dat verdient het boek, maar ook jullie inspanning verdient erkenning.
* Afgelopen vrijdagmiddag plofte er bij mij op de deurmat een gewichtig boek. Inmiddels ben ik aangeland bij pagina 210 (sluitgewichten) en diep onder de indruk van jullie werk. Overzichtelijk, prachtige foto’s en de teksten lezen vlot. Het is mijns inziens een boek geworden dat iedereen die wat met gewichten heeft in de kast moet hebben staan. Als je het, zoals ik nu doe, achter elkaar leest dan valt het wel op dat er soms herhalingen in zitten maar als je het als naslagwerk gebruikt is dat wel weer erg nuttig. Ik heb in ieder geval nog een paar avonden leeswerk maar gezien de avondklok geen probleem.
* Via een voicemail: Ik wil je van harte feliciteren met jullie boek.
* Wat een werkelijk prachtig boek is dit geworden, ik heb er diep respect voor! En wat een mooie kroon op jullie levenswerk dat zowel het Rijksmuseum als de expert van Kunst en Kitsch hier de grote waarde van inzien. Dat moet toch een hele mooie erkenning zijn in jullie vakgebied. Van harte gefeliciteerd.
* Boek is schitterend.
* Wat een schitterend boek, niks te veel gezegd, overtreft alles, blijf kijken.
* Gelukkig had ik altijd een voorkeur voor boeken met veel plaatjes. In jullie boek zojuist al een leuke ontdekking gedaan. In een muntgewichtdoosje uit mijn verzameling zaten azen welke ik niet kon thuis brengen. Nu wel. Ze komen uit Luik.
* Vandaag boek ontvangen. Fantastisch mooi en ook handig. Ga het rustig doorlezen. Komt op een ereplaats in mijn bibliotheek.
* Het boek is binnen! Jullie begrijpen dat ik nog maar enkele bladzijden gelezen heb , maar het is prachtig! Wat een aandacht is hieraan besteed. Echt schitterend, krijgt een ereplaats. Veel dank.
* Wij hebben het boek zojuist ontvangen, ik heb het doorgebladerd van voor tot achteren en weer terug. Het ziet er heel mooi uit, goed verzorgd en het koper keurig gepoetst. Heel hartelijk bedankt voor de moeite die jullie er aan besteed hebben.
* Zojuist per koerier jullie prachtige standaardwerk ontvangen. Onmiddellijk snel doorbladeren is zo'n primaire reactie van mij. En de eerste primaire reactie op de inhoud. FANTASTISCH!!! Wat een prachtig naslagwerk. Mooie vormgeving. Van harte proficiat.
* Proficiat met jullie publicatie! Ik heb het boek zojuist ontvangen en het ziet er zeer mooi, informatief en uitgebreid uit. Ik zal er veel lees- en determineerplezier aan beleven. Tevens dank voor het signeren.
* Wauw, wauw, wauw!!! Wat een prachtig boek is het geworden! Heel veel dank voor het opsturen! Dit is echt iets om heel trots op te zijn voor jullie. Nu maar hopen dat het bij iedere verzamelaar en geïnteresseerde terechtkomt! Heel veel groeten en geniet van het mooie werk!
* Wat een fantastisch boek. HEEEEL BLIJ MEE. Wat prachtig, wat een info.
* Hierbij mijn bewondering voor het `schrijven `van het boek Nederlandse Gewichten van Brons en Messing. Ofschoon ik het nog maar even heb ingezien, in een woord prachtig met, gelukkig, veel afbeeldingen. Ik heb zo nu en dan over de schouder mee mogen kijken en dan besef je pas wat een enorme hoeveelheid precisiewerk verzet moet worden om een degelijk boek te realiseren. Mede door de vele vormen en uitvoeringen en merktekens op de gewichten. Uniek. Ook dank voor het signeren van het boek met een persoonlijk woord, dat maakt het uniek. Dit boek wordt dan ook een bewaarexemplaar en ik heb er nog een besteld voor dagelijks gebruik.
* Ik heb het prachtige boek vanmiddag in zeer goede staat ontvangen , mijn complimenten voor de perfecte verpakking, "klasse ". Het boek gaat mee de komende dagen in de Achterhoek, van mij zal mijn vrouw geen last hebben. Bedankt voor alle medewerking.
* Het is een doorwrocht boek!! Dat wordt serieus studeren, hartstikke leuk. Ik hoop voldoende tijd te krijgen om me de materie wat ‘eigen’ te maken. Gelukkig ben ik nog een jonge pensionado en zijn de hersentjes nog soepeltjes.  Ik zie de ‘gewichtige’ toekomst met vertrouwen tegemoet! Hoe lang zijn jullie trouwens met de ‘productie’ van ik mag toch rustig zeggen dit standaardwerk bezig geweest…..
* Het boek hebben wij in goede orde ontvangen! Wij zijn er heel blij mee!
* Het boek trof ik vanmorgen op mijn bureau aan. Fijn dat het nu hier in huis is, het is een mooi naslagwerk!
* Wat een mooi boek.
* Ik heb uw fascinerende boek inderdaad al eens bestudeerd. We zullen hem binnenkort ook voor onze bibliotheek bestellen.