www.goudenzilverweging.nl Goud- en zilverweging

Overige links

Jan Beekhuizen is expert op het gebied van Europese onedele metalen, beeldhouwwerk en volkskunst. Hij is tevens makelaar en beëdigd taxateur op het gebied van antiek tin, gespecialiseerd in tin uit Europese landen van de 15e tot en met de 19e eeuw. Vanwege zijn ruime expertise is hij een van de vaste experts in het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch. In zijn Kunst en antiekhandel te Amsterdam zijn, vanwege zijn interesse voor bronzen gebruiksvoorwerpen, ook met enige regelmaat fraaie gewichten te vinden.
www.janbeekhuizen.nl


Laurens Schulman B.V. is een bedrijf op het gebied van de numismatiek met een zeer lange, tot 1880 teruggaande, familietraditie. Na een afwezigheid van enige jaren hebben Laurens en Carla, inmiddels bijgestaan door hun dochter Yvette, hun oude liefde opnieuw opgepakt en stellen ze via een webshop hun kennis en kunde gelukkig weer ter beschikking van geïnteresseerde verzamelaars.
Dat ze hun diensten (verkoop, taxaties, bemiddeling en advisering) aanbieden met de voor hen kenmerkende bevlogenheid en enthousiasme blijkt wel uit de fraaie, uitgebreide website.
www.laurensschulman.nl

 

Mr. F.J. Haffmans Kunst- en Antiekhandel te Utrecht is een mij al decennia lang bekend adres. Joep Haffmans heeft gedurende die tijd niet alleen belangstelling getoond voor mooie en smaakvolle antieke objecten op allerlei gebied, maar met name ook, gezien zijn al jarenlange lidmaatschap van de GMVV (de Gewichten en Maten Verzamelaars Vereniging), voor maten en gewichten. In de collectie van het Webmuseum goudenzilverweging.nl zijn dan ook een aantal bijzondere objecten aanwezig die via hem zijn verworven. Inmiddels kent zijn Kunst- en Antiekhandel een bijzonder fraai uitgevoerde website, waarop via Collectie > Curiosa, verzamelobjecten > Maten en gewichten vaker bijzondere metrologische objecten worden aangeboden.
www.haffmansantiek.nl


Informatie over goud en aanverwante onderwerpen.
http://goud.startpagina.nl 


Informatie over zilver en aanverwante onderwerpen.
http://zilver.startpagina.nl


Informatie over Keurtekens is te vinden op de Nationale Keurtekenbank
http://www.gzu-online.com/index2.php?page=hallmarksWeegschaal Museum, Weegschalen, maten en gewichten
Turfpoortstraat 27 1411 ED Naarden Tel. 035-5447135
http://www.weegschaalmuseum.nl