www.goudenzilverweging.nl Goud- en zilverweging

Gezocht: gewichten, objecten en aanvullende informatie op het gebied van goud- en zilverweging in Nederland

Het Webmuseum is voortdurend op zoek naar met name gewichten (krukgewichten, blokgewichten, sluitgewichten, knopgewichten en druppelknopgewichten) van brons of koper/messing voor goud- en zilverweging in het groot zoals gebruikt in munthuizen en in de groothandel. Dat zijn secuur gejusteerde/op massa gebrachte gewichten: Trooise gewichten van vóór 01-01-1820 en gewichten voor fijne weging van na 01-01-1820. Op die datum werd het Troois gewicht afgeschaft en het metrieke decimale gewicht ingevoerd. Zie www.moetjekijken.nl >Hobby >Hobby verzamelen >Gewichten-Webmuseum goudenzilverweging.nl

Ook zoekt het Webmuseum voortdurend naar andere objecten en aanvullende informatie op het gebied van goud- en zilverweging in Nederland.

Als u een gewicht/gewichten voor goud- en zilverweging als vermeld op www.moetjekijken.nl en/of een object/objecten op dat gebied heeft en te koop wilt aanbieden of over aanvullende informatie beschikt, neem dan s.v.p. contact met het Webmuseum op. Dat kan op de volgende manieren:
1 Via het e-mailadres: jhtnsr@kpnmail.nl
2 Via het telefoonnummer : +31 (0)6 23 70 26 50
3 Via WhatsApp naar: +31 (0)6 23 70 26 50

Graag daarbij vermelden: uw naam, straat en huisnummer, postcode, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer, en uiteraard uw bericht met daarbij liefst één of meerdere foto’s van het gewicht/de gewichten en/of het object/de objecten en/of de aanvullende informatie op het gebied van goud- en zilverweging in Nederland waarover het gaat.

Wanneer u een complete collectie wilt aanbieden, dan zijn we daar uiteraard ook in geïnteresseerd.
In dat geval bezoeken we u graag thuis om de collectie te bekijken.

Indien een gewicht/de gewichten en/of een object/de objecten interessant is/zijn worden we het over de verkoop/aankoop ongetwijfeld eens.

Hoewel de gewichten en de objecten uit de collectie niet te koop zijn, kan ruilen in uitzonderlijke gevallen ook zeker een optie zijn.

Alvast bedankt voor de door u genomen moeite.

Huib Tieleman