www.goudenzilverweging.nl Goud- en zilverweging

Webmuseumwinkel

Het Webmuseum beheert een collectie objecten die meerdere gebieden van de metrologie omvat. De laatste decennia richt de collectie zich echter uitsluitend op goud- en zilverweging in Nederland. Op de website toont het Webmuseum objecten uit haar eigen collectie, maar ook uit andere particuliere en museale collecties.

Het Webmuseum is een particulier initiatief, is geheel zelfstandig c.q. selfsupporting en ontvangt geen subsidie. De particuliere collectie is levend, hetgeen betekent dat er objecten worden opgenomen en afgestoten. Met name objecten zonder affiniteit met goud- en zilverweging in Nederland worden afgestoten. Het afstoten van objecten gebeurt echter louter met de intentie om de collectie verder aan te vullen en/of op een hoger kwaliteitsniveau te brengen.

In de webmuseumwinkel worden de af te stoten objecten getoond. Als u belangstelling heeft voor een object uit de Webmuseumwinkel neem dan via de contactpagina (per e-mail) contact op. Wanneer u tegelijkertijd een interessant object wilt aanbieden kan ruil, voor zowel u als aanbieder alsook voor het Webmuseum, een serieus te overwegen optie zijn!

De echtheid van de objecten wordt door het Webmuseum gegarandeerd. In het geval dat er incidenteel toch een replica wordt aangeboden, gebeurt dat ” ter leringhe”, om echt van vals te kunnen onderscheiden. Uiteraard wordt daar bij vermeld dat het een replica betreft.

Huib Tieleman